M P

Időpont: 2022.10.05 - 2022.10.06

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest

A világ száguld. És Te?

Egy aranykornak vége, ha nem figyelsz a pénzedre szép lassan értékét veszti. Hogyan védd meg a megtakarításod? 

Személyes pénzügyek, befektetési stratégiák az első Forbes Money Summiton!

Előadóink

Oszkó PéterBölcsésznek készült, de végül az ELTE-n végzett jogot, az egyetem után rögtön az egyik legnagyobb nemzetközi pénzügyi intézménynél helyezkedett el. 2004-ben már partner volt a Deloitte-nál. Rá két évre pedig már a Deloitte Hungary elnök-vezérigazgatója. Pénzügyminiszteri pályafutása után induló techvállalkozások felfuttatásán dolgozott: 2010-től az OTP csoport kockázati tőkebefektetési üzletágát vezette. 2014-ben pedig megalapította saját cégét, Oxo Labs néven, 100 ezer eurótól 3 millió euróig fektetnek be olyan korai fázisú technológiai cégekbe, amelyekben jövőt és piacot látnak. Az Oxo Technologies Holding tavaly ment tőzsdére.

Varga ZoltánBonyhádon nőtt fel, tízévesen építette fel első vállalkozását: nyulakat tenyésztett és adott el, később az egyetem mellett biciklis újságkihordó volt. Ma Magyarország 7. leggazdagabb embere. A rendszerváltáskor újraalakuló tőzsdén jól menő devizakereskedő lett, ekkor alapozta meg a vagyonát, amit a pályafutása alatt kétszer is lenullázott. Az érdekeltségei között van argentin fapados légitársaság, lengyel mobilszolgáltató, vagy a Gostudent, amely az első európai edutech unikornis lett. Mára médiatúlsúlyos a portfóliója, de tudatosan igyekszik diverzifikálni a befektetések között, emellett ő az egyetlen hazai médiatulajdonos, aki határozottan nyit a külföldi piacok irányába.

Balla ÁkosIngatlanügynöki karrierjét egy lakótelepi szuterénben kezdte egyetemista korában, és így építette fel a piac két meghatározó ügynöksége mellett az egyik legismertebb ingatlanközvetítő céget. Ez az egyetlen a hazai ingatlanokkal foglalkozó cégek közül, ami nem franchise-alapon működik. Nemrég a turisztika területén építette ki újabb a nevét viselő vállalkozását: a Balla Utazást.

Gerendai KárolyLegtöbben még mindig a Sziget alapítójaként ismerik, amelyet 1992-ban hozott létre társaival és 2017-ben adott el 15 milliárd forintért. A koronavírus alatt az éttermeiben a legtöbb alkalmazottat megtartotta, ami nagy mínuszt termelt, viszont mindkét Costes a kevés magyar étterem között volt, ami megtartotta a Michelin-csillagát is. 2020 telén a házhozszállítás felé nyitott és novemberben megnyílt Jókuti Andrással közös tésztázójuk: a Nudli. (Jókuti később kiszállt az étteremből.) 2021-ben Rácz Jenővel nyitották meg közös éttermüket: a Rumour-t.

Katona IldikóTöbb mint húsz évig dolgozott az MKB Bankban, felépítette és 15 éven át vezette a privátbanki üzletágat. Irányítása alatt az MKB Private Banking kezelt vagyona 2,5 milliárd forintról 450 milliárd forintra nőtt. Később üzleti vezérigazgató-helyettesként a pénzintézet kettes számú vezetője volt. 2017. szeptemberében önálló vállalkozásba kezdett, svájci minta alapján megalapította a Katona Family Office Zrt-t. Jelentősebb vagyonnal rendelkező családoknak segít pénzügyi, befektetési, döntésekben.

Balogh LászlóA Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karán szerzett diplomát, friss diplomásként a Deloitte adótanácsadási osztályán kezdett el dolgozni. 2009-ben csatlakozott az ingatlan.com-hoz, amelynek vezető gazdasági szakértője. Nemrég arról beszélt a Forbesban, hogy magas rezsiköltség és az emelkedő hitelkamatok felborítják az eddig megszokott rendet az ingatlanpiacon.

Jaksity GyörgyTízéves volt, amikor családjával Belgrádba költöztek, édesapja oda került diplomáciai kiküldetésre. Egyszerre kezdett el oroszul, angolul és szerbül tanulni. A Közgazdasági Egyetem elvégzése után 1990-ben ott volt a Budapesti Értéktőzsde alapítói között, 1993-ban pedig a Concorde Értékpapír Rt megalapításában vett részt, amelynek azóta is igazgatósági tagja. A cég operatív vezetésétől 2010-ben vonult vissza, de az Igazgatóság elnökeként továbbra is részt vesz a Concorde irányításában. Az Autistic Art Alapítvány alapítója, az autizmussal élők támogatása mellett az alapítvány a kortárs képzőművészet segítségével próbál hidat építeni autista és nem autista emberek között. Nemrég azt nyilatkozta a forint a játékpénz kategóriája felé halad, és annak is hangot adott a Corvinus diplomaosztóján, hogy szerinte nem történt valódi rendszerváltás, azt mondja, ez a piacon is meglátszik.

Mogyorósi AttilaMielőtt behúzta volna a kiptovaluták világa, multinacionális cégeknél töltött be felsővezetői pozíciókat marketing és üzletfejlesztői területeken. 2017-ben alapította cégét társával, Galántai Gáborral. Missziója, hogy minél több ember értse meg, mik azok a blokklánc technológián alapuló decentralizált rendszerek, vagyis a kriptovaluták. A CoinCash nemcsak online kriptovaluta-kereskedést, de egy országos Bitcoin ATM-hálózatot is kiépített. Jelenleg Budapesten 16 és vidéken további 12 bitcoin ATM-t működtetnek.

Szabó DávidDávid 2002-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett fizikusként, majd 2011-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett mesterszakos közgazdász diplomát. Ezután csatlakozott a Hold Alapkezelőhöz, a Superposition Alapot 2014 óta menedzseli. Portfóliókezelője továbbá a 2018-ban indult CryptoPosition Investment Fund és a 2021-ben indult RB Position Fund kripto befektetési alapoknak.

Szekeres ViktorFőiskolai évei alatt indította vállalkozását, amely kezdetben telefonközpontokat alakított ki és értékesített közép- és nagyvállalatoknak. Később internetalapú telefonközpontokkal kínáltak sokkal olcsóbb beszélgetést, mint versenytársaik. A 2008-as válság idején a Gloster egy ötven négyzetméteres lakótelepi lakásban működő néhány emberes cég volt, hatvanmillió forint körüli árbevétellel. Eleinte túl kicsik voltak ahhoz, hogy mindenhez értsenek, maradtak az IP telefonvonalon, aztán kitanulták a többit, hálózatokat, tűzfalat, így meneteltek a teljes informatikai háttérszolgáltatás felé, így tudtak egyre nagyobb cégeknek egyre szélesebb szolgáltatást nyújtani .A vírus első hulláma kezdetén ment tőzsdére a cég, sikeresen bevontak 1,1 milliárd forint tőkét, és felhő alapú vállalatirányítási rendszert vezettek be. 2021-ben a Gloster lett az „Év kibocsátója az Xtend piacon”. 2017 végén Szekeres Viktor átadta a cég operatív vezetését, jelenleg a cég felvásárlási terveit irányítja.

Tabányi MónikaAkkor kezdte a szakmát, amikor még telefaxon érkeztek a tőzsdei gyorsjelentések a kibocsátóktól, és az számított a Kánaánnak, hogy lett a cégnek egyetlen Bloomberg-előfizetése. 23 évesen rávetette magát a monitorra, úszott az információtengerben, és túrta az adatokat. „A számokkal mindig nagyobb barátságban voltam, mint bármi mással” – mondja magáról.

Kalocsai KornélA Blockchain Hungary Egyesület alapító tagja, a Government Blockchain Association magyarországi tagozatának vezetője. A kriptoadozas.hu alapítója, ami többek között abban is tanácsot ad, hogyan kell a kriptopénzek után adózni. Sokat tesz azért, hogy a magyarországi blockchain, - és kripto szabályozás létrejöjjön. A Kripteus megalapítása előtt hosszan dolgozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal stratégiai felsővezetőjeként és miniszteri biztosként az államigazgatásban is.

Sándorfi BalázsKözgazdászként végzett, majdnem 25 éve foglalkozik pénzügyekkel. Az egyetem után bankokban dolgozott hitel- majd részvényelemzőként. Társalapítója volt a Portfoliónak, itt tíz éven át vezette a tartalomfejlesztést. 2013-ban alapította a Bankmonitort, amelynek azóta is vezetője.

Zsiday Viktor1996-ban kezdett a tőkepiacokkal foglalkozni, akkor az egyetemi ösztöndíja volt a tét. Ezután rögtön behúzta a tőzsde világa és 1998-tól egy brókercégnél dolgozott. 2003-ban az AEGON csoportnál elindította Magyarország első abszolút hozamú befektetési alapját. 2006-2008-ig külső tanácsadói struktúrában, saját cégén - a Citadella Consulting Befektetési Tanácsadó Zrt-n - keresztül látta el befektetési tanácsokkal az AEGON-t. 2009-ben megállapodott a Hold Alapkezelővel, így a Hold elindította a Citadella Származtatott Befektetési Alapot. Az alap 2022 elején több, mint 60 milliárd forint körüli vagyont kezelt, indulásától éves 7,8%-os hozamot ért el vele.

Tibor DávidA Masterplastot 1997-ben alapította Tibor Dávid és Ács Balázs. Kezdetben építőanyagokkal kereskedtek. Nagyon hamar, a harmadik évben - a szlovákiai leányvállalat megalapításával - átlépték az ország határait, majd 25 évvel később a magyar tőzsde egyik sztárja lett a kis garázscégből. Legismertebb termékük amit világszerte forgalmaznak, a hungarocell, de a legtöbb magyar építkezésen használt szigetelőanyagot is jó eséllyel ők gyártották. A szomszédunkban zajló háború új kihívások elé állította a céget, amelynek Ukrajnában két gyára is volt. Eddig az építőanyagok árát az alapanyaghiány drágította, de nemsokára további áremelkedés várható, mert a növekvő energiaárakat is be kell építeniük a termékek árába. 2020-ban más iparágban is terjeszkedni kezdtek, felvásároltak egy német gyárat, ami steril egészségügyi szövetek alapanyagát készítik, így már nemcsak az építőiparban aktívak, de a egészségiparban is.

Jónap RichárdJónap Richárd 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen pénzügy-aktuárius szakon. A Concorde Értékpapír Zrt.-nél nemzetközi befektetési alapokkal tartotta a kapcsolatot, illetve az amerikai részvények kereskedésében vett részt 2000 és 2009 között. Matematikai és valószínűségszámítási alapokon figyeli a tőkepiacokat, kiemelten követett területe az amerikai egyedi részvények világa. A részvénykereskedést professzionális teljesítménysportnak tekinti.

Jobbágy SándorJobbágy Sándor 1999-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, pénzügy szakon. 2000 és 2008 között a DZ Bank CEE Research kötvényelemzőjeként a régiós államkötvénypiacokon tevékenykedő intézményi befektetők számára készített befektetési stratégiákat. Ezt követően 12 évig a CIB Bank szenior makrogazdasági elemzőjeként dolgozott. 2013-ban és 2016-ban GDP- és infláció-előrejelzéseiért a Consensus Economics Forecast Accuracy díjában részesült. 2020 augusztusában csatlakozott a Concorde Értékpapír Zrt. elemző csapatához.

Móró TamásMóró Tamás 1996-ban diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1995 és 2000 között hazai brókercégeknél volt elemző, ezt követően a Concorde külföldi kereskedéséért volt felelős. 2003 és 2007 között termékfejlesztési igazgató, 2007-től 2011-ig az elemzés vezetője volt, jelenleg pedig vezető stratéga. Figyelemmel követi a nagy nemzetközi gazdasági és pénzügyi trendeket, ennek megfelelően szinte bármilyen nemzetközi piacokat érintő témában szakértői véleménnyel szolgál.

Vidovszky ÁronVidovszky Áron 1997-ben diplomázott a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán Management Consulting szakirányon. 1996 óta dolgozik a Concorde-nál. Kezdetben az állampapír üzletágat, majd a treasuryt vezette. Ebben a minőségében részt vett több hazai jelzáloglevél és kötvény kibocsátási programban. Jelenleg a privátbanki, valamint a befektetési tanácsadás üzletágat és nem mellékesen a Concorde Podcastot vezeti.
ingatlanértékesítő, keszthelyipeter.hu

Keszthelyi Péteringatlanspecialista, mlinarikmarton.hu

Mlinárik Mártonelnök-vezérigazgató, Siemens Zrt.

Jeránek TamásProgram

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

09.00-09.50

Concorde Podcast 100. adás: Infláció, energiaválság, háború

Tűzforró ősz és jéghideg tél. Szeptemberi és októberi tőzsdei turbulencia, inflációs nyomás, szétfeszített munkaerőpiac és ár-bér spirál. Száznyolcvan fokos fordulatot végrehajtó jegybankok, medvepiaci fenyegetettség, európai energiaválság és rekordgyenge forint. Ez lesz a Concorde Podcast jubileumi 100. adása élőben a Forbes Money Summit-on.

A podcast online is követhető az alábbi linken: CONCORDE 100. JUBILEUMI PODCAST ADÁS

 • Jónap Richárd, részvénypiaci stratéga, Concorde Értékpapír Zrt.
 • Jónap Richárd  Jónap Richárd 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen pénzügy-aktuárius szakon. A Concorde Értékpapír Zrt.-nél nemzetközi befektetési alapokkal tartotta a kapcsolatot, illetve az amerikai részvények kereskedésében vett részt 2000 és 2009 között. Matematikai és valószínűségszámítási alapokon figyeli a tőkepiacokat, kiemelten követett területe az amerikai egyedi részvények világa. A részvénykereskedést professzionális teljesítménysportnak tekinti.
 • Jobbágy Sándor, vezető makrogazdasági elemző, Concorde Értékpapír Zrt.
 • Jobbágy Sándor  Jobbágy Sándor 1999-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, pénzügy szakon. 2000 és 2008 között a DZ Bank CEE Research kötvényelemzőjeként a régiós államkötvénypiacokon tevékenykedő intézményi befektetők számára készített befektetési stratégiákat. Ezt követően 12 évig a CIB Bank szenior makrogazdasági elemzőjeként dolgozott. 2013-ban és 2016-ban GDP- és infláció-előrejelzéseiért a Consensus Economics Forecast Accuracy díjában részesült. 2020 augusztusában csatlakozott a Concorde Értékpapír Zrt. elemző csapatához.
 • Móró Tamás, vezető stratéga, Concorde Értékpapír Zrt.
 • Móró Tamás  Móró Tamás 1996-ban diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1995 és 2000 között hazai brókercégeknél volt elemző, ezt követően a Concorde külföldi kereskedéséért volt felelős. 2003 és 2007 között termékfejlesztési igazgató, 2007-től 2011-ig az elemzés vezetője volt, jelenleg pedig vezető stratéga. Figyelemmel követi a nagy nemzetközi gazdasági és pénzügyi trendeket, ennek megfelelően szinte bármilyen nemzetközi piacokat érintő témában szakértői véleménnyel szolgál.
 • Vidovszky Áron, privátbanki és befektetési tanácsadás üzletágvezető, Concorde Értékpapír Zrt.
 • Vidovszky Áron  Vidovszky Áron 1997-ben diplomázott a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán Management Consulting szakirányon. 1996 óta dolgozik a Concorde-nál. Kezdetben az állampapír üzletágat, majd a treasuryt vezette. Ebben a minőségében részt vett több hazai jelzáloglevél és kötvény kibocsátási programban. Jelenleg a privátbanki, valamint a befektetési tanácsadás üzletágat és nem mellékesen a Concorde Podcastot vezeti.
09.50-10.00

MEGNYITÓ

Házigazda:
Ács Gábor
főmunkatárs, Forbes

10.00-11.15

Infláció, recesszió, agresszió: hogyan fektetnek be ilyenkor a legprofibbak

Minden felborult a világgazdaságban, előre jelezni néhány hónapon túl, szinte lehetetlen, a prognózisokat szinte hetente újraírják. Hány szűk esztendő jöhet az évtizedes bőség után? Hogyan teljesíthet a következő években az ismét unortodox válságkezelést választó Magyarország? Három nagy név, három sikeres befektető, három izgalmas jövőkép.

Moderátor: Ács Gábor, főmunkatárs, Forbes

 • Varga Zoltán, tulajdonos-vezérigazgató, Centrál Médiacsoport
 • Varga Zoltán  Bonyhádon nőtt fel, tízévesen építette fel első vállalkozását: nyulakat tenyésztett és adott el, később az egyetem mellett biciklis újságkihordó volt. Ma Magyarország 7. leggazdagabb embere. A rendszerváltáskor újraalakuló tőzsdén jól menő devizakereskedő lett, ekkor alapozta meg a vagyonát, amit a pályafutása alatt kétszer is lenullázott. Az érdekeltségei között van argentin fapados légitársaság, lengyel mobilszolgáltató, vagy a Gostudent, amely az első európai edutech unikornis lett. Mára médiatúlsúlyos a portfóliója, de tudatosan igyekszik diverzifikálni a befektetések között, emellett ő az egyetlen hazai médiatulajdonos, aki határozottan nyit a külföldi piacok irányába.
 • Jaksity György, alapító, Igazgatóság elnöke, Concorde Értékpapír
 • Jaksity György  Tízéves volt, amikor családjával Belgrádba költöztek, édesapja oda került diplomáciai kiküldetésre. Egyszerre kezdett el oroszul, angolul és szerbül tanulni. A Közgazdasági Egyetem elvégzése után 1990-ben ott volt a Budapesti Értéktőzsde alapítói között, 1993-ban pedig a Concorde Értékpapír Rt megalapításában vett részt, amelynek azóta is igazgatósági tagja. A cég operatív vezetésétől 2010-ben vonult vissza, de az Igazgatóság elnökeként továbbra is részt vesz a Concorde irányításában. Az Autistic Art Alapítvány alapítója, az autizmussal élők támogatása mellett az alapítvány a kortárs képzőművészet segítségével próbál hidat építeni autista és nem autista emberek között. Nemrég azt nyilatkozta a forint a játékpénz kategóriája felé halad, és annak is hangot adott a Corvinus diplomaosztóján, hogy szerinte nem történt valódi rendszerváltás, azt mondja, ez a piacon is meglátszik.
 • Zsiday Viktor, elnök, Portfolio Manager, Citadella alap, Hold Alapkezelő
 • Zsiday Viktor  1996-ban kezdett a tőkepiacokkal foglalkozni, akkor az egyetemi ösztöndíja volt a tét. Ezután rögtön behúzta a tőzsde világa és 1998-tól egy brókercégnél dolgozott. 2003-ban az AEGON csoportnál elindította Magyarország első abszolút hozamú befektetési alapját. 2006-2008-ig külső tanácsadói struktúrában, saját cégén - a Citadella Consulting Befektetési Tanácsadó Zrt-n - keresztül látta el befektetési tanácsokkal az AEGON-t. 2009-ben megállapodott a Hold Alapkezelővel, így a Hold elindította a Citadella Származtatott Befektetési Alapot. Az alap 2022 elején több, mint 60 milliárd forint körüli vagyont kezelt, indulásától éves 7,8%-os hozamot ért el vele.
11.20-12.05

Mikor ereszt le az ingatlanlufi?

Döbbenetes szintre nőttek a lakásárak Magyarországon, aki lemaradt, talán sose jut saját ingatlanhoz. A méregdrágán építhető új lakások felfelé húznák a piacot, de a megdrágult hitelek durván fékezhetik a keresletet. Mi lesz ebből? Meddig maradhatnak fenn a sokak számára megfizethetetlen árak és miben reménykedhet, aki lakásra vágyik?

Moderátor: Galambos Márton, főszerkesztő, Forbes

 • Balla Ákos, tulajdonos ügyvezető, Balla Ingatlan
 • Balla Ákos  Ingatlanügynöki karrierjét egy lakótelepi szuterénben kezdte egyetemista korában, és így építette fel a piac két meghatározó ügynöksége mellett az egyik legismertebb ingatlanközvetítő céget. Ez az egyetlen a hazai ingatlanokkal foglalkozó cégek közül, ami nem franchise-alapon működik. Nemrég a turisztika területén építette ki újabb a nevét viselő vállalkozását: a Balla Utazást.
 • Balogh László, vezető gazdasági szakértő, ingatlan.com
 • Balogh László  A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karán szerzett diplomát, friss diplomásként a Deloitte adótanácsadási osztályán kezdett el dolgozni. 2009-ben csatlakozott az ingatlan.com-hoz, amelynek vezető gazdasági szakértője. Nemrég arról beszélt a Forbesban, hogy magas rezsiköltség és az emelkedő hitelkamatok felborítják az eddig megszokott rendet az ingatlanpiacon.
 • Sándorfi Balázs, alapító-ügyvezető, Bankmonitor
 • Sándorfi Balázs  Közgazdászként végzett, majdnem 25 éve foglalkozik pénzügyekkel. Az egyetem után bankokban dolgozott hitel- majd részvényelemzőként. Társalapítója volt a Portfoliónak, itt tíz éven át vezette a tartalomfejlesztést. 2013-ban alapította a Bankmonitort, amelynek azóta is vezetője.
12.05-12.25

Lakásvásár élőben

Két ingatlanügynök, két különleges lakás, három szakértő. Mennyit ér valójában a bemutatott lakás, mit gondolnak az eladásban érdekelt ügynök és mit a szakértők? Ki tudja jobban megvédeni az érveit?

Moderátor: Galambos Márton, főszerkesztő, Forbes

12.25-13.30

EBÉDSZÜNET

13.30-14.20

Új magyar tőzsdesztárok

A négy nagy tőzsdei vállalat mögött számos szép üzleti sztori rajzolódott ki a magyar parketten az elmúlt években, a legnagyobb nyereséget is ezekkel a cégekkel lehetett elérni. Mit tudnak a második vonal sztárjai és mire készülnek a következő években az egyre nehezebb üzleti környezetben? Egy asztalnál az elszánt cégvezetők.

Moderátor: Ács Gábor, főmunkatárs, Forbes

 • Oszkó Péter, igazgatóság elnöke, OXO Technologies Holding
 • Oszkó Péter  Bölcsésznek készült, de végül az ELTE-n végzett jogot, az egyetem után rögtön az egyik legnagyobb nemzetközi pénzügyi intézménynél helyezkedett el. 2004-ben már partner volt a Deloitte-nál. Rá két évre pedig már a Deloitte Hungary elnök-vezérigazgatója. Pénzügyminiszteri pályafutása után induló techvállalkozások felfuttatásán dolgozott: 2010-től az OTP csoport kockázati tőkebefektetési üzletágát vezette. 2014-ben pedig megalapította saját cégét, Oxo Labs néven, 100 ezer eurótól 3 millió euróig fektetnek be olyan korai fázisú technológiai cégekbe, amelyekben jövőt és piacot látnak. Az Oxo Technologies Holding tavaly ment tőzsdére.
 • Szekeres Viktor, igazgatóság elnöke, Gloster Infokommunikációs Nyrt.
 • Szekeres Viktor  Főiskolai évei alatt indította vállalkozását, amely kezdetben telefonközpontokat alakított ki és értékesített közép- és nagyvállalatoknak. Később internetalapú telefonközpontokkal kínáltak sokkal olcsóbb beszélgetést, mint versenytársaik. A 2008-as válság idején a Gloster egy ötven négyzetméteres lakótelepi lakásban működő néhány emberes cég volt, hatvanmillió forint körüli árbevétellel. Eleinte túl kicsik voltak ahhoz, hogy mindenhez értsenek, maradtak az IP telefonvonalon, aztán kitanulták a többit, hálózatokat, tűzfalat, így meneteltek a teljes informatikai háttérszolgáltatás felé, így tudtak egyre nagyobb cégeknek egyre szélesebb szolgáltatást nyújtani .A vírus első hulláma kezdetén ment tőzsdére a cég, sikeresen bevontak 1,1 milliárd forint tőkét, és felhő alapú vállalatirányítási rendszert vezettek be. 2021-ben a Gloster lett az „Év kibocsátója az Xtend piacon”. 2017 végén Szekeres Viktor átadta a cég operatív vezetését, jelenleg a cég felvásárlási terveit irányítja.
 • Tibor Dávid, elnök, Masterplast
 • Tibor Dávid  A Masterplastot 1997-ben alapította Tibor Dávid és Ács Balázs. Kezdetben építőanyagokkal kereskedtek. Nagyon hamar, a harmadik évben - a szlovákiai leányvállalat megalapításával - átlépték az ország határait, majd 25 évvel később a magyar tőzsde egyik sztárja lett a kis garázscégből. Legismertebb termékük amit világszerte forgalmaznak, a hungarocell, de a legtöbb magyar építkezésen használt szigetelőanyagot is jó eséllyel ők gyártották. A szomszédunkban zajló háború új kihívások elé állította a céget, amelynek Ukrajnában két gyára is volt. Eddig az építőanyagok árát az alapanyaghiány drágította, de nemsokára további áremelkedés várható, mert a növekvő energiaárakat is be kell építeniük a termékek árába. 2020-ban más iparágban is terjeszkedni kezdtek, felvásároltak egy német gyárat, ami steril egészségügyi szövetek alapanyagát készítik, így már nemcsak az építőiparban aktívak, de a egészségiparban is.
14.20-14.40

Ipar 4.0 - A legjobb befektetés a jövőbe

Az ipar digitális transzformációja lehetőséget ad az egyedi igények, niche piacok gyors ellátására, és utat nyit az új üzleti modellek fele. Az ipar 4.0 technológiái jól bizonyítottak a pandémia idején is, hiszen a sérülékeny ellátási láncokkal szemben a rugalmas és energiatudatos gyártás jobban alkalmazkodik a világunk mai kihívásaihoz. A színpadi kerekasztal beszélgetésben arra is ki fogunk térni, hogy milyen eredményeket ért az ipari digitalizáció itthon, milyen befektetéseket terveznek a hazai szereplők, és mit hoz a metaverzum és az ipar házassága.

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

Powered by 

 

Falk György, stratégiai igazgató az igazgatóság elnöke, Varinex
Baracskai Attila, ügyvezető igazgató, KONsys

14.40-16.00

Bőségszaru vagy hatalmas bukta - érdemes még kriptózni?

Tényleg meg lehet gazdagodni villámgyorsan a kriptovalutákkal? Érdemes Bitcoinban tartani a megtakarításokat? Befektetési eszköz lett egyáltalán? És mennyire helyes, ha valaki digitális bőségszaruként kezeli a területet? Három elismert szakember három területről igyekszik megválaszolni: mennyire lehet korunk egyik legkiemelkedőbb befektetési területeként kezelni a kriptót.

Moderátor: Topolay Gábor, újságíró, Forbes

 • Mogyorósi Attila, CEO & Társalapító, CoinCash & MrCoin
 • Mogyorósi Attila  Mielőtt behúzta volna a kiptovaluták világa, multinacionális cégeknél töltött be felsővezetői pozíciókat marketing és üzletfejlesztői területeken. 2017-ben alapította cégét társával, Galántai Gáborral. Missziója, hogy minél több ember értse meg, mik azok a blokklánc technológián alapuló decentralizált rendszerek, vagyis a kriptovaluták. A CoinCash nemcsak online kriptovaluta-kereskedést, de egy országos Bitcoin ATM-hálózatot is kiépített. Jelenleg Budapesten 16 és vidéken további 12 bitcoin ATM-t működtetnek.
 • Szabó Dávid, portfóliómenedzser, Decent Investments és HOLD Alapkezelő
 • Szabó Dávid  Dávid 2002-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett fizikusként, majd 2011-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett mesterszakos közgazdász diplomát. Ezután csatlakozott a Hold Alapkezelőhöz, a Superposition Alapot 2014 óta menedzseli. Portfóliókezelője továbbá a 2018-ban indult CryptoPosition Investment Fund és a 2021-ben indult RB Position Fund kripto befektetési alapoknak.
 • Kalocsai Kornél, CEO, társalapító, Kripteus
 • Kalocsai Kornél  A Blockchain Hungary Egyesület alapító tagja, a Government Blockchain Association magyarországi tagozatának vezetője. A kriptoadozas.hu alapítója, ami többek között abban is tanácsot ad, hogyan kell a kriptopénzek után adózni. Sokat tesz azért, hogy a magyarországi blockchain, - és kripto szabályozás létrejöjjön. A Kripteus megalapítása előtt hosszan dolgozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal stratégiai felsővezetőjeként és miniszteri biztosként az államigazgatásban is.
16.00-16.30

KÁVÉSZÜNET

16.30-17.10

Mennyire kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy személyes bankárod legyen?

Ki kaphat privát banki szolgáltatást és mennyire éri meg? Mennyi pénz kell ahhoz, hogy valaki privát banki szolgáltatást kapjon?

Moderátor: Fekete Emese, vezető szerkesztő, Forbes

 • Katona Ildikó, vezérigazgató, iPrivate Banking
 • Katona Ildikó  Több mint húsz évig dolgozott az MKB Bankban, felépítette és 15 éven át vezette a privátbanki üzletágat. Irányítása alatt az MKB Private Banking kezelt vagyona 2,5 milliárd forintról 450 milliárd forintra nőtt. Később üzleti vezérigazgató-helyettesként a pénzintézet kettes számú vezetője volt. 2017. szeptemberében önálló vállalkozásba kezdett, svájci minta alapján megalapította a Katona Family Office Zrt-t. Jelentősebb vagyonnal rendelkező családoknak segít pénzügyi, befektetési, döntésekben.
 • Tabányi Mónika, Private Banking igazgató, Concorde Értékpapír
 • Tabányi Mónika  Akkor kezdte a szakmát, amikor még telefaxon érkeztek a tőzsdei gyorsjelentések a kibocsátóktól, és az számított a Kánaánnak, hogy lett a cégnek egyetlen Bloomberg-előfizetése. 23 évesen rávetette magát a monitorra, úszott az információtengerben, és túrta az adatokat. „A számokkal mindig nagyobb barátságban voltam, mint bármi mással” – mondja magáról.
17.10-17.40

Jó élet, jó ételek - jó befektetés?

Gerendai Károly a kultúraszervezés és az gasztronómia után idén új terepen fektetett be: zöld gyárba és ökotudatos üzlethálózatba lett tulajdonos. A Bibo Kft a fenntartható életmódot támogató termékeket gyárt és forgalmaz, amelyben 20 százalékos részesedést vásárolt Gerendai 2022-ben.

Moderátor: Zsiborás Gergő - főmunkatárs, Forbes

 • Gerendai Károly, üzletember, kultúraszervező; tulajdonos, Costes
 • Gerendai Károly  Legtöbben még mindig a Sziget alapítójaként ismerik, amelyet 1992-ban hozott létre társaival és 2017-ben adott el 15 milliárd forintért. A koronavírus alatt az éttermeiben a legtöbb alkalmazottat megtartotta, ami nagy mínuszt termelt, viszont mindkét Costes a kevés magyar étterem között volt, ami megtartotta a Michelin-csillagát is. 2020 telén a házhozszállítás felé nyitott és novemberben megnyílt Jókuti Andrással közös tésztázójuk: a Nudli. (Jókuti később kiszállt az étteremből.) 2021-ben Rácz Jenővel nyitották meg közös éttermüket: a Rumour-t.

Mi vár még rád a rendezvényen?

A Forbes Money Summit-on ünnepli 100. jubileumi adását a  Podcast, melynek keretében most lehetőség nyílik áttekinteni a Concorde szakértőinek társaságában a hazai és nemzetközi piaci aktualitásokat, valamint a különböző befektetési lehetőségeket élőben a helyszínen vagy online. A konferencia résztvevői a személyes találkozás élménye mellet egy eredeti Concorde Podcast bögrével térhetnek haza, ha velünk tartanak. Keresd a Concorde pultot a rendezvényen!

Partnereink

További támogatónk


Google+