M P

Időpont: 2022.10.07

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest

Állj bele!

Ki akarja jobban? Te vagy a versenytársad? Egy nap a kemény munkáról és gyümölcséről. 

A kilencedik Forbes Flow-n megmutatjuk, hogy a Forbes történetek mögött is ugyanolyan hús-vér emberek állnak, mint Te. Üzletemberek, sportolók, művészek, akik kitartásukkal, akaratukkal elérték, amit kitűztek maguk elé.

Motivációt szeretnénk adni minden előadással. Nincs nehéz dolgunk: a Flow szereplői már a jelenlétükkel inspirálóak. Csillog a szemük, amikor a munkáról, a teljesítményről, vagy épp a megugrott akadályokról beszélnek. Mindannyian tudunk tőlük tanulni. 

Előadóink

MajkaMajka Ózdról érkezett a Való Világba és ha nem is ő nyerte meg a valóságshow főnyereményét, az biztos, hogy ő profitált a legtöbbet ebből a szériából. Néhány év múlva műsorvezetőként vált országosan ismertté. Közben énekesként is egyre nagyobb közönséget ért el, volt, hogy évi 270 fellépése volt. A vírus alatt a YouTube-ra feltöltött koronavírus-naplójával heteken át közvetítette, mit élt át a betegség alatt. Októberben megint egy újabb szerepben próbálja ki magát: kisjátékfilmet forgat Anger Zsolt és Nagy Zsolt főszereplésével, akik szintén csatlakoznak a beszélgetéshez.

Csányi PéterKözgazdász, vállalatirányítási és pénzügyi szakértő. 2016 augusztusa óta ügyvezető igazgatóként vezette az OTP Bank digitális értékesítésért és fejlesztésért felelős igazgatóságát. 2021 tavaszán az OTP Bank vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki, az újonnan létrehozott digitális divízió vezetője lett. Irányítása alatt fejlesztik Európa egyik legnagyobb szuperszámítógépét. Édesapja, Csányi Sándor egy Forbes címlapinterjúban azt mondta, hogy a lehetséges utódok között van az OTP-ben.

Máté Gábor1944-ben született Budapesten, 1957-ben vándorolt ki Kanadába a szüleivel, ahol később családorvosként dolgozott több, mint 20 évig. Négy könyve jelent meg, amelyekben főleg a függőség kutatásával és a traumák hatásával foglalkozott. Idén ősszel jelenik legújabb, ötödik könyve.
zenész, Wellhello

Fluor TomiGreskovits GyörgyGyerekkorában gepárd, később grafikus, és egy picit színész is szeretett volna lenni. Tizenhárom évet élt Londonban, de hosszú távon a Cserhát lankái között látja magát. Szociológiát és kultúrtörténetet tanult a University of East London-on, doktori tanulmányokat folytatott és kutatásokat végzett a University College of London-on (UCL), melyet a Milestone Intézet megalapításakor függesztett fel. Az elitképzést biztosító Milestone Intézet felkerült arra a szűk listára listára, amelyet a Telegraph című angol lap készített az Oxfordba és Cambridge-be diákokat küldő legjobb oktatási intézményekről. Példaképe: David Simon, a Drót (és több más) sorozat rendező-írója. György szerint kevés embernek köszönhetünk többet a tekintetben, hogy egy őszinte diagnózist kapjunk a modern társadalmak problémáiról.

Palya BeaMindig énekesnő, vagy táncosnő szeretett volna lenni, a magyar népzene és tánc gyerekkora óta az élete része. A gimnáziumot az Apáczai Csere János Gimnáziumban végezte. Első zenekarát, 16 évesen alapította, azóta is leginkább saját formációival zenél. Élt Párizsban és Amszterdamban, de végül itthon találta meg magát. Az éneklés mellett dalszerző is és nemrég egy újabb szakmát is kitanult. Beának coach-ként is vannak már ügyfelei.

Kolosi BeátaBea gyerekkorában nem szeretett annyira olvasni. Az első könyv, amely nagyobb hatással volt rá, a Bűn és Bűnhődés volt. Ma már nem tudná elképzelni, hogy bármi olyat csinálna, ami nem a könyvekkel kapcsolatos. Szépirodalmat, szórakoztató irodalmat, gyerekkönyveket, ifjúsági irodalmat is olvas, akkor sem hagy félbe könyvet, ha nem annyira tetszik neki. Legutóbb Coldplay koncerten volt Berlinben.

Kolosi PéterAbban az évben indultak a kereskedelmi csatornák, amikor megkapták a Színművészeti Egyetemen a TV-rendező, műsorvezető diplomájukat. Szinte az egész osztály rögtön elhelyezkedett az új tévéknél. Péter a Fókusz főszerkesztőjéből lett néhány év után programigazgató, majd vezérigazgató-helyettes az RTL Magyarországnál, ahol 25 éve dolgozik.

Kolosi TamásA budapesti Eötvös József Gimnáziumba járt. Itt ismerte meg későbbi feleségét, majd mindkét gyerekük és az egyik unokájuk is eötvösös lett. Gimnazista korában színházi rendező szeretett volna lenni, szülei pedig orvosnak szánták. Mivel nem indult színház-rendező osztály a főiskolán, az ELTE bölcsészkarára jelentkezett. Magyarországon kívül a legtöbb ideig Németországban élt, ahol kutatóként és egyetemi oktatóként is dolgozott. Ifjú korában Mikszáth, a Háború és béke, és a XX. századi amerikai irodalom volt rá a legnagyobb hatással. Legutóbb a Zeneakadémián egy Concerto Budapest hangversenyen volt. Viszonylag sokat járnak színházba és komolyzenei koncertekre. Nagyon sok embert tisztel, de kifejezett példaképe nincs. Több évtizede van jelen a hazai és nemzetközi empirikus társadalomkutatásban, 1985-ben alapította meg a TÁRKI-t, és a nyolcvanas évektől kezdett vállalkozásba a könyvkiadás terén, jelenleg is a Líra Könyv Zrt. elnöke.

Szamosi ZsófiaSzamosi Zsófia az Oscar-díjas Mindenki című filmben alakította az énektanárnőt, ez a szerepe vezette az Oscar-díj pódiumához, amelyen magyar színészként előtte és azóta sem állt senki. Az egyetem után a Vígszínházhoz szerződött, majd több, mint tíz évig volt a Pintér Béla Társulat tagja. Két éve, a vírus alatt elkezdett lakberendezést tanulni, hogy több lábon állhasson. Zsófi terve, hogy ősztől mindkét szakmájában aktívan dolgozik majd projektalapon.

Baráth BarnaHét évet élt az Egyesült Államokban, hármat Angliában, egy felet Szlovéniában és majdnem hármat Indonéziában. Jelenleg párhuzamosan épít iskolát, a Real Schoolt és egy vegán étkezési vállalkozást. Általában két könyvet olvas egyszerre, az egyik szépirodalom a másik szakirodalom. Nyáron ez egy Elena Ferrante regényt és a Sustainability Puzzle című könyvet jelentette. Utoljára Szabó Balázs Bandáját hallgatta a Kobuciban, előtte Red Hot Chilli Peppers koncerten volt. Nincs példaképe, de azért Elon Musk komolyan inspirálja.

Jendruszák BenceSokáig külföldön járt iskolákba: először Romániában, majd Oroszországban és Kazahsztánban élt családjával. A gimnáziumot már Kecskeméten végezte, tizenéves volt, mikor hazaköltöztek. A család sokat élt külföldön, édesapja kezdetben mérnöki, majd menedzseri pozíciót töltött be a General Motorsnál. Az egyetemet a Corvinuson kezdte, de a felénél átjelentkezett Németországba egy hasonló képzésre, így a végén két egyetemről is kapott diplomát. Tanulmányaik végeztével társával megalapították a SEON-t, amely azóta több nemzetközi központtal is rendelkezi, az egyik legígéretesebb magyar startup 2022-ben. Fontosnak tartja, hogy ő nem sorozatvállalkozó, egyedül a SEON-t építi.
színész, Örkény István Színház

Nagy ZsoltOsvárt AndreaSzínésznő szeretett volna lenni hat éves kora óta. Pécsre járt gimnáziumba olasz tagozatra, majd az ELTE-n olasz szakon végzett. Tíz évet élt Olaszországban, három évet Amerikában. Megtapasztalta, hogy nincs tökéletes hely, jelenleg Magyarországon érzi magát a legjobban. Olvasmányai közül a legnagyobb hatást Elza Morante: A történelem című könyve tett rá. A vírus óta nem igazán jár nagyobb közösségi eseményekre, még előtte volt egy Michael Bublé koncerten volt Bécsben.

Zimányi ZsófiaZimányi Zsófia a Budapesti Tavaszi Fesztivál, majd a Thália Színház későbbi igazgatója, a Rózsavölgyi Szalon ügyvezető és művészeti vezetője. Elsősorban operaénekesek és művészeti együttesek külföldi közvetítésével foglalkozik a Pentaton vezetőjeként, de már koncerteket és előadásokat is szerveznek. A Rózsavölgyi Szalon idén ünnepelte tizedik születésnapját.

ROSSMANN NAGYSZÍNPAD

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

10.00-10.18

MEGNYITÓ

Házigazda:
Galambos Márton
főszerkesztő, Forbes

10.18-10.53

A jövő technológiája

Milyen lesz az OTP 2.0? És milyen lesz a Csányi 2.0?
Moderátor: Galambos Márton, főszerkesztő, Forbes

 • Csányi Péter, vezérigazgató-helyettes, OTP
 • Csányi Péter  Közgazdász, vállalatirányítási és pénzügyi szakértő. 2016 augusztusa óta ügyvezető igazgatóként vezette az OTP Bank digitális értékesítésért és fejlesztésért felelős igazgatóságát. 2021 tavaszán az OTP Bank vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki, az újonnan létrehozott digitális divízió vezetője lett. Irányítása alatt fejlesztik Európa egyik legnagyobb szuperszámítógépét. Édesapja, Csányi Sándor egy Forbes címlapinterjúban azt mondta, hogy a lehetséges utódok között van az OTP-ben.
10.53-11.18

A jövő technológiája

Történelmet írtak. Ők lesznek a legsikeresebb magyar startup?
Moderátor: Zsiborás Gergő, főmunkatárs, Forbes

 • Jendruszák Bence, alapító, SEON Technologies
 • Jendruszák Bence  Sokáig külföldön járt iskolákba: először Romániában, majd Oroszországban és Kazahsztánban élt családjával. A gimnáziumot már Kecskeméten végezte, tizenéves volt, mikor hazaköltöztek. A család sokat élt külföldön, édesapja kezdetben mérnöki, majd menedzseri pozíciót töltött be a General Motorsnál. Az egyetemet a Corvinuson kezdte, de a felénél átjelentkezett Németországba egy hasonló képzésre, így a végén két egyetemről is kapott diplomát. Tanulmányaik végeztével társával megalapították a SEON-t, amely azóta több nemzetközi központtal is rendelkezi, az egyik legígéretesebb magyar startup 2022-ben. Fontosnak tartja, hogy ő nem sorozatvállalkozó, egyedül a SEON-t építi.
11.18-12.23

Micsoda család!

A rendszerváltás utáni Magyarországon kevés család volt olyan nagy hatással a közízlésre, mint ők. Beleszóltak abba, mi menjen a tévében, mit olvasunk a könyvekben és milyen eseményekre járunk.
Moderátor: Fekete Emese, főmunkatárs, Forbes

 • Kolosi Beáta, vezérigazgató, Líra Könyv Zrt.
 • Kolosi Beáta  Bea gyerekkorában nem szeretett annyira olvasni. Az első könyv, amely nagyobb hatással volt rá, a Bűn és Bűnhődés volt. Ma már nem tudná elképzelni, hogy bármi olyat csinálna, ami nem a könyvekkel kapcsolatos. Szépirodalmat, szórakoztató irodalmat, gyerekkönyveket, ifjúsági irodalmat is olvas, akkor sem hagy félbe könyvet, ha nem annyira tetszik neki. Legutóbb Coldplay koncerten volt Berlinben.
 • Kolosi Péter, vezérigazgató-helyettes, RTL Magyarország
 • Kolosi Péter  Abban az évben indultak a kereskedelmi csatornák, amikor megkapták a Színművészeti Egyetemen a TV-rendező, műsorvezető diplomájukat. Szinte az egész osztály rögtön elhelyezkedett az új tévéknél. Péter a Fókusz főszerkesztőjéből lett néhány év után programigazgató, majd vezérigazgató-helyettes az RTL Magyarországnál, ahol 25 éve dolgozik.
 • Kolosi Tamás, alapító és elnök, Tárki Zrt.; elnök, Líra Könyv Zrt.
 • Kolosi Tamás  A budapesti Eötvös József Gimnáziumba járt. Itt ismerte meg későbbi feleségét, majd mindkét gyerekük és az egyik unokájuk is eötvösös lett. Gimnazista korában színházi rendező szeretett volna lenni, szülei pedig orvosnak szánták. Mivel nem indult színház-rendező osztály a főiskolán, az ELTE bölcsészkarára jelentkezett. Magyarországon kívül a legtöbb ideig Németországban élt, ahol kutatóként és egyetemi oktatóként is dolgozott. Ifjú korában Mikszáth, a Háború és béke, és a XX. századi amerikai irodalom volt rá a legnagyobb hatással. Legutóbb a Zeneakadémián egy Concerto Budapest hangversenyen volt. Viszonylag sokat járnak színházba és komolyzenei koncertekre. Nagyon sok embert tisztel, de kifejezett példaképe nincs. Több évtizede van jelen a hazai és nemzetközi empirikus társadalomkutatásban, 1985-ben alapította meg a TÁRKI-t, és a nyolcvanas évektől kezdett vállalkozásba a könyvkiadás terén, jelenleg is a Líra Könyv Zrt. elnöke.
 • Zimányi Zsófia, alapító, Pentaton Koncert- és Művészügynökség; alapító és művészeti vezető, Rózsavölgyi Szalon
 • Zimányi Zsófia  Zimányi Zsófia a Budapesti Tavaszi Fesztivál, majd a Thália Színház későbbi igazgatója, a Rózsavölgyi Szalon ügyvezető és művészeti vezetője. Elsősorban operaénekesek és művészeti együttesek külföldi közvetítésével foglalkozik a Pentaton vezetőjeként, de már koncerteket és előadásokat is szerveznek. A Rózsavölgyi Szalon idén ünnepelte tizedik születésnapját.
12.23-13.30

EBÉDSZÜNET

13.30-13.55

Mizu?

Underground rapperből ő lett a tinik kedvence, aztán ő is kezdte megunni, hogy mindig a Mizut kell játszania és jött az újabb átpozícionálás: a Wellhello.
Volt, hogy 8 hónap alatt több, mint 300 bulit nyomtak le, de a vírus időszakában megtanult lecsendesülni. Ma már tudja, hogy befelé is tölteni kell ahhoz, hogy adni tudj magadból a közönségnek.
Moderátor: Topolay Gábor, újságíró, Forbes

13.55-14.40

Akarsz normális lenni?

Mitől normális egy ember és mihez képest az? Máté Gábor új könyve, The Myth of Normal ősszel jelenik meg Magyarországon.
Moderátor: Galambos Márton, főszerkesztő, Forbes

 • Máté Gábor, orvos
 • Máté Gábor  1944-ben született Budapesten, 1957-ben vándorolt ki Kanadába a szüleivel, ahol később családorvosként dolgozott több, mint 20 évig. Négy könyve jelent meg, amelyekben főleg a függőség kutatásával és a traumák hatásával foglalkozott. Idén ősszel jelenik legújabb, ötödik könyve.
14.40-15.15

Mit tanultál az iskolában?

Hányszor voltál olyan helyzetben, hogy a csonkagúla területét ki kellett számolnod? Mi ma a hasznos tudás, és hol tanítják?
Moderátor: G. Tóth Ilda, főmunkatárs, Forbes

 • Greskovits György, alapító, Milestone Intézet
 • Greskovits György  Gyerekkorában gepárd, később grafikus, és egy picit színész is szeretett volna lenni. Tizenhárom évet élt Londonban, de hosszú távon a Cserhát lankái között látja magát. Szociológiát és kultúrtörténetet tanult a University of East London-on, doktori tanulmányokat folytatott és kutatásokat végzett a University College of London-on (UCL), melyet a Milestone Intézet megalapításakor függesztett fel. Az elitképzést biztosító Milestone Intézet felkerült arra a szűk listára listára, amelyet a Telegraph című angol lap készített az Oxfordba és Cambridge-be diákokat küldő legjobb oktatási intézményekről. Példaképe: David Simon, a Drót (és több más) sorozat rendező-írója. György szerint kevés embernek köszönhetünk többet a tekintetben, hogy egy őszinte diagnózist kapjunk a modern társadalmak problémáiról.
 • Baráth Barna, alapító, REAL School
 • Baráth Barna  Hét évet élt az Egyesült Államokban, hármat Angliában, egy felet Szlovéniában és majdnem hármat Indonéziában. Jelenleg párhuzamosan épít iskolát, a Real Schoolt és egy vegán étkezési vállalkozást. Általában két könyvet olvas egyszerre, az egyik szépirodalom a másik szakirodalom. Nyáron ez egy Elena Ferrante regényt és a Sustainability Puzzle című könyvet jelentette. Utoljára Szabó Balázs Bandáját hallgatta a Kobuciban, előtte Red Hot Chilli Peppers koncerten volt. Nincs példaképe, de azért Elon Musk komolyan inspirálja.
15.15-15.45

KÁVÉSZÜNET

15.45-16.50

Mi a szereped?

Lakberendező, coach, vállalkozó. Nem ragadtak bele a jóba, megújultak. És közben maradtak, akik voltak.
Moderátor: Galavits Patrik, újságíró, Forbes

 • Palya Bea, énekes, dalszerző, coach
 • Palya Bea  Mindig énekesnő, vagy táncosnő szeretett volna lenni, a magyar népzene és tánc gyerekkora óta az élete része. A gimnáziumot az Apáczai Csere János Gimnáziumban végezte. Első zenekarát, 16 évesen alapította, azóta is leginkább saját formációival zenél. Élt Párizsban és Amszterdamban, de végül itthon találta meg magát. Az éneklés mellett dalszerző is és nemrég egy újabb szakmát is kitanult. Beának coach-ként is vannak már ügyfelei.
 • Szamosi Zsófia, színész, lakberendező
 • Szamosi Zsófia  Szamosi Zsófia az Oscar-díjas Mindenki című filmben alakította az énektanárnőt, ez a szerepe vezette az Oscar-díj pódiumához, amelyen magyar színészként előtte és azóta sem állt senki. Az egyetem után a Vígszínházhoz szerződött, majd több, mint tíz évig volt a Pintér Béla Társulat tagja. Két éve, a vírus alatt elkezdett lakberendezést tanulni, hogy több lábon állhasson. Zsófi terve, hogy ősztől mindkét szakmájában aktívan dolgozik majd projektalapon.
 • Osvárt Andrea, színész, vállalkozó
 • Osvárt Andrea  Színésznő szeretett volna lenni hat éves kora óta. Pécsre járt gimnáziumba olasz tagozatra, majd az ELTE-n olasz szakon végzett. Tíz évet élt Olaszországban, három évet Amerikában. Megtapasztalta, hogy nincs tökéletes hely, jelenleg Magyarországon érzi magát a legjobban. Olvasmányai közül a legnagyobb hatást Elza Morante: A történelem című könyve tett rá. A vírus óta nem igazán jár nagyobb közösségi eseményekre, még előtte volt egy Michael Bublé koncerten volt Bécsben.
16.50-17.45

Ranglétra magadhoz

Majka igazi self-made arc, 15 perc hírnévvel kezdte a Való Világban, utána jött a reggeli műsor, majd a showműsorok. És persze közben a zene. Októberben kisjátékfilmet rendez Nagy Zsolttal és Anger Zsolttal.

 • Majka, dalszövegíró, műsorvezető, rapper
 • Majka  Majka Ózdról érkezett a Való Világba és ha nem is ő nyerte meg a valóságshow főnyereményét, az biztos, hogy ő profitált a legtöbbet ebből a szériából. Néhány év múlva műsorvezetőként vált országosan ismertté. Közben énekesként is egyre nagyobb közönséget ért el, volt, hogy évi 270 fellépése volt. A vírus alatt a YouTube-ra feltöltött koronavírus-naplójával heteken át közvetítette, mit élt át a betegség alatt. Októberben megint egy újabb szerepben próbálja ki magát: kisjátékfilmet forgat Anger Zsolt és Nagy Zsolt főszereplésével, akik szintén csatlakoznak a beszélgetéshez.
 • Nagy Zsolt, színész, Örkény István Színház
 • Nagy ZsoltZÖLD KISSZÍNPAD

Powered by 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hamarosan...

Mi vár még rád a rendezvényen?

A gondosan válogatott szabolcsi almából készült Fahéjas Almaszirmok finoman harmónikus íze gyerekkorunk hűvös őszi/téli estéinek hangulatát idézi. Egy tasak (25g) két egész almát tartalmaz szárított formában, tökéletes lelkiismeret-furdalás nélküli ropogtatnivaló irodában, iskolában, útközben. Gluténmentes, vegán, rostban gazdag, és a termék megvásárlásával támogatod az SOS Gyermekfalvak Magyarország lakóit.
Megtalálod majd a Nobilis termékét az idei Forbes Flow eseményen a welcome csomagodban.

Partnereink

Nagyszínpad támogatónk


Kisszínpad támogatónk


További támogatónk


Google+