M P

Időpont: 2022.10.05 - 2022.10.07

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest

Állj bele!

Ki akarja jobban? Te vagy a versenytársad? Egy nap a kemény munkáról és gyümölcséről. 

A kilencedik Forbes Flow-n megmutatjuk, hogy a Forbes történetek mögött is ugyanolyan hús-vér emberek állnak, mint Te. Üzletemberek, sportolók, művészek, akik kitartásukkal, akaratukkal elérték, amit kitűztek maguk elé.

Motivációt szeretnénk adni minden előadással. Nincs nehéz dolgunk: a Flow szereplői már a jelenlétükkel inspirálóak. Csillog a szemük, amikor a munkáról, a teljesítményről, vagy épp a megugrott akadályokról beszélnek. Mindannyian tudunk tőlük tanulni. 

Előadóink

MajkaMajka Ózdról érkezett a Való Világba és ha nem is ő nyerte meg a valóságshow főnyereményét, az biztos, hogy ő profitált a legtöbbet ebből a szériából. Néhány év múlva műsorvezetőként vált országosan ismertté. Közben énekesként is egyre nagyobb közönséget ért el, volt, hogy évi 270 fellépése volt. A vírus alatt a YouTube-ra feltöltött koronavírus-naplójával heteken át közvetítette, mit élt át a betegség alatt. Októberben megint egy újabb szerepben próbálja ki magát: kisjátékfilmet forgat Anger Zsolt és Nagy Zsolt főszereplésével, akik szintén csatlakoznak a beszélgetéshez.

Csányi PéterKözgazdász, vállalatirányítási és pénzügyi szakértő. 2016 augusztusa óta ügyvezető igazgatóként vezette az OTP Bank digitális értékesítésért és fejlesztésért felelős igazgatóságát. 2021 tavaszán az OTP Bank vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki, az újonnan létrehozott digitális divízió vezetője lett. Irányítása alatt fejlesztik Európa egyik legnagyobb szuperszámítógépét. Édesapja, Csányi Sándor egy Forbes címlapinterjúban azt mondta, hogy a lehetséges utódok között van az OTP-ben.

Dr. Máté Gábor1944-ben született Budapesten, 1957-ben vándorolt ki Kanadába a szüleivel, ahol később családorvosként dolgozott több, mint 20 évig. Négy könyve jelent meg, amelyekben főleg a függőség kutatásával és a traumák hatásával foglalkozott. Idén ősszel jelenik legújabb, ötödik könyve.

Trokán NóraTrokán Nóra generációjának egyik legsikeresebb színésznője. Tehetséges és érzékeny művész, aki ismertségét jó értelemben használva áll bele jó ügyekbe, és sokkal összetettebben gondolkozik a fenntarthatóságról, mint sok kortársa. A Színművészeti Egyetemet, Hegedűs D. Géza osztályában végezte el, sok magyar filmben és tv-sorozatban is szerepel. Régóta fotózik, leginkább portrékat készít, azon belül is a színészet a leggyakoribb témája. Nemrég jelent meg Mielőtt címmel fotóalbuma, amelyben színészportréi azt a pillanatot rögzítik, amikor a színész a színpadra lépve átváltozik és belebújik a szerepébe. Hároméves kora óta lovagol.
énekes, színész

Péterfy BoriGreskovits GyörgyGyerekkorában gepárd, később grafikus, és egy picit színész is szeretett volna lenni. Tizenhárom évet élt Londonban, de hosszú távon a Cserhát lankái között látja magát. Szociológiát és kultúrtörténetet tanult a University of East London-on, doktori tanulmányokat folytatott és kutatásokat végzett a University College of London-on (UCL), melyet a Milestone Intézet megalapításakor függesztett fel. Az elitképzést biztosító Milestone Intézet felkerült arra a szűk listára listára, amelyet a Telegraph című angol lap készített az Oxfordba és Cambridge-be diákokat küldő legjobb oktatási intézményekről. Példaképe: David Simon, a Drót (és több más) sorozat rendező-írója. György szerint kevés embernek köszönhetünk többet a tekintetben, hogy egy őszinte diagnózist kapjunk a modern társadalmak problémáiról.

Palya BeaMindig énekesnő, vagy táncosnő szeretett volna lenni, a magyar népzene és tánc gyerekkora óta az élete része. A gimnáziumot az Apáczai Csere János Gimnáziumban végezte. Első zenekarát, 16 évesen alapította, azóta is leginkább saját formációival zenél. Élt Párizsban és Amszterdamban, de végül itthon találta meg magát. Az éneklés mellett dalszerző is és nemrég egy újabb szakmát is kitanult. Beának coach-ként is vannak már ügyfelei.

Lakatos MárkMagyarország legismertebb stylistja, háromszoros Év Stylistja díjazott. 20 éves karrierrel a háta mögött hisz benne, hogy az öltözködés egy jól irányított, sikeres kommunikáció lehet, amihez viszont nincs szükség egy szobányi gardróbra.

Kolosi BeátaBea gyerekkorában nem szeretett annyira olvasni. Az első könyv, amely nagyobb hatással volt rá, a Bűn és Bűnhődés volt. Ma már nem tudná elképzelni, hogy bármi olyat csinálna, ami nem a könyvekkel kapcsolatos. Szépirodalmat, szórakoztató irodalmat, gyerekkönyveket, ifjúsági irodalmat is olvas, akkor sem hagy félbe könyvet, ha nem annyira tetszik neki. Legutóbb Coldplay koncerten volt Berlinben.

Kolosi PéterAbban az évben indultak a kereskedelmi csatornák, amikor megkapták a Színművészeti Egyetemen a TV-rendező, műsorvezető diplomájukat. Szinte az egész osztály rögtön elhelyezkedett az új tévéknél. Péter a Fókusz főszerkesztőjéből lett néhány év után programigazgató, majd vezérigazgató-helyettes az RTL Magyarországnál, ahol 25 éve dolgozik.

Kolosi TamásA budapesti Eötvös József Gimnáziumba járt. Itt ismerte meg későbbi feleségét, majd mindkét gyerekük és az egyik unokájuk is eötvösös lett. Gimnazista korában színházi rendező szeretett volna lenni, szülei pedig orvosnak szánták. Mivel nem indult színház-rendező osztály a főiskolán, az ELTE bölcsészkarára jelentkezett. Magyarországon kívül a legtöbb ideig Németországban élt, ahol kutatóként és egyetemi oktatóként is dolgozott. Ifjú korában Mikszáth, a Háború és béke, és a XX. századi amerikai irodalom volt rá a legnagyobb hatással. Legutóbb a Zeneakadémián egy Concerto Budapest hangversenyen volt. Viszonylag sokat járnak színházba és komolyzenei koncertekre. Nagyon sok embert tisztel, de kifejezett példaképe nincs. Több évtizede van jelen a hazai és nemzetközi empirikus társadalomkutatásban, 1985-ben alapította meg a TÁRKI-t, és a nyolcvanas évektől kezdett vállalkozásba a könyvkiadás terén, jelenleg is a Líra Könyv Zrt. elnöke.

Zimányi ZsófiaZimányi Zsófia a Budapesti Tavaszi Fesztivál, majd a Thália Színház későbbi igazgatója, a Rózsavölgyi Szalon ügyvezető és művészeti vezetője. Elsősorban operaénekesek és művészeti együttesek külföldi közvetítésével foglalkozik a Pentaton vezetőjeként, de már koncerteket és előadásokat is szerveznek. A Rózsavölgyi Szalon idén ünnepelte tizedik születésnapját.
színész

Anger ZsoltFazekas BálintEgészen fiatal kora óta járta végig a családi vállalkozásban a ranglétrát, a raktárosi pozíciótól indulva, a hazai Euronics kereskedelmi ügyvezető pozíciójáig tartó úton. A tervezettnél korábban, 23 évesen került a vezetői székbe. Ma már az 1100 fős Vöröskő Kft-ben, közel 800 ember munkájáért felel. Bálint vezetése alatt az Euronics a legnagyobb országos lefedettségű műszaki szakkereskedés lett az országban, árbevétele alapján az első legnagyobb tisztán magyar tulajdonú webshop. Szerepelt az idei Forbes 30/30-as listán is. Bálintot az egyik legnagyobb növekedési jövőképpel rendelkező magyar tőzsdei cég, a főként hőszigetelőanyag gyártásról ismert Masterplast igazgatótanácsába is beválasztották idén. A hőszigetelési iparág talán sosem volt még olyan fontos, mint most!

Szamosi ZsófiaSzamosi Zsófia az Oscar-díjas Mindenki című filmben alakította az énektanárnőt, ez a szerepe vezette az Oscar-díj pódiumához, amelyen magyar színészként előtte és azóta sem állt senki. Az egyetem után a Vígszínházhoz szerződött, majd több, mint tíz évig volt a Pintér Béla Társulat tagja. Két éve, a vírus alatt elkezdett lakberendezést tanulni, hogy több lábon állhasson. Zsófi terve, hogy ősztől mindkét szakmájában aktívan dolgozik majd projektalapon.

Baráth BarnaHét évet élt az Egyesült Államokban, hármat Angliában, egy felet Szlovéniában és majdnem hármat Indonéziában. Jelenleg párhuzamosan épít iskolát, a Real Schoolt és egy vegán étkezési vállalkozást. Általában két könyvet olvas egyszerre, az egyik szépirodalom a másik szakirodalom. Nyáron ez egy Elena Ferrante regényt és a Sustainability Puzzle című könyvet jelentette. Utoljára Szabó Balázs Bandáját hallgatta a Kobuciban, előtte Red Hot Chilli Peppers koncerten volt. Nincs példaképe, de azért Elon Musk komolyan inspirálja.

Jendruszák BenceSokáig külföldön járt iskolákba: először Romániában, majd Oroszországban és Kazahsztánban élt családjával. A gimnáziumot már Kecskeméten végezte, tizenéves volt, mikor hazaköltöztek. A család sokat élt külföldön, édesapja kezdetben mérnöki, majd menedzseri pozíciót töltött be a General Motorsnál. Az egyetemet a Corvinuson kezdte, de a felénél átjelentkezett Németországba egy hasonló képzésre, így a végén két egyetemről is kapott diplomát. Tanulmányaik végeztével társával megalapították a SEON-t, amely azóta több nemzetközi központtal is rendelkezi, az egyik legígéretesebb magyar startup 2022-ben. Fontosnak tartja, hogy ő nem sorozatvállalkozó, egyedül a SEON-t építi.

Osvárt AndreaSzínésznő szeretett volna lenni hat éves kora óta. Pécsre járt gimnáziumba olasz tagozatra, majd az ELTE-n olasz szakon végzett. Tíz évet élt Olaszországban, három évet Amerikában. Megtapasztalta, hogy nincs tökéletes hely, jelenleg Magyarországon érzi magát a legjobban. Olvasmányai közül a legnagyobb hatást Elza Morante: A történelem című könyve tett rá. A vírus óta nem igazán jár nagyobb közösségi eseményekre, még előtte volt egy Michael Bublé koncerten volt Bécsben.
ügyvezető igazgató, Rossmann Magyarország Kft.

Németh Kornélügyvezető igazgató, Rossmann Magyarország Kft.

Flórián LászlóMacher PéterMacher Péter mérnök, szervezetfejlesztő és befektető. 2019 óta alapító partnere és igazgatósági tagja a Vespucci Partners kockázati tőkealapkezelőnek. Közel 50 millió dollárt kezelnek jelenleg. Céljuk a közép-kelet-európai régió összekötése az amerikai startup piaccal. Társával, Sohajda Júliával és a Vespucci csapatával megtalálják azt a startupot, amelyik megváltoztatja a világot.

Bojár IvánBojár Iván András művészettörténész, több szálon kötődik a médiához is. Alapító szerkesztője, később főszerkesztője volt a Magyar Narancsnak, szerkesztő-műsorvezetője több tévéműsornak, és 1998 óta főszerkesztője az általa alapított Octogon architecture & design folyóiratnak. 2016-ban jelent meg Káli-képek címmel Darabos Györggyel közös könyve, melyben sorra veszik a Káli régió településeinek, építészetének jellegzetességeit, és ebből állítottak össze öt év alatt egy közös értékleltárt. A Tízmillió Fa közösséget Bojár Iván András alapította 2019 nyarán. A Tízmillió Fa közösség szakértő és civil emberek százaiból áll, akik tervezik, szervezik és kivitelezik, majd utógondozzák a telepített fákat, erdőket.

Gallai MátéBangkoktól Kecskemétig és a Balaton-partig egyre több helyen találkozni a Kuube okospadjaival, amelyek még annál is okosabbak, mint amennyire elsőre tűnnek. Gallai Máté az okospadok feltalálója és az üzemeltető cég ügyvezető igazgatója mesél majd arról, miért pont utcai bútorok fejlesztésébe kezdtek öt évvel ezelőtt.

Goertz GáborA Greehill a városok fáit két centiméter pontossággal digitalizálja, adatbázisba rendezi, és ezzel lehetővé teszi a városi zöldterületek hatékony menedzselését, fejlesztését. A város vezetése a digitalizált adatbázisból tudhatja, hol vannak beteg fák, hol van szükség újak telepítésére, melyik fog a klímaváltozás miatt hamar tönkremenni, és milyen fajtára kell kicserélni. A Greehill tavaly nemzetközi színtéren is terjeszkedni kezdett. A budapesti központ mellett van irodájuk Szingapúron kívül Berlinben, San Franciscóban, most nyitnak egyet Párizsban is. Goertz Gábor a Greehill társalapítója és vezérigazgatója lesz a vendégünk.

Biró RóbertAz okos otthonban távolról vezérelhető a víz, az áram, az árnyékolás, a hűtés vagy a fűtés. Mindez a felhőalapú technológiának köszönhetően történhet akár a világ egy távoli pontjáról is. A Chameleon rendszerét már kilencszáz társasházi lakásban és háromszáz egyéni otthonban, jellemzően családi házakban használják. Biró Róbert, a kereskedelmi igazgató is ott lesz velünk a Flow színpadán.

Szarvas PéterSzarvas Péter 2013-ban vásárolt egy teljesen lerobbant családi házat, hogy kedvére alakíthassa. Informatikusként egyértelmű volt, hogy valami okos megoldást szeretne a hagyományos villanyszerelési modell helyett. Körülnézett a piacon már létező megoldások után, de azt látta, hogy minden nagyon drága: a rendszereket 10 milliós nagyságrendben mérik. Nem volt tiszta, miért ekkorák az árak, csak az látszott, hogy minden gyártó hasonló nagyságrendben dolgozik. Az otthonosító megoldást alapvetően nemzetközi piacra szánják.

Beleznai NándorEgy szuterénből indultak, és egyszer majdnem elúszott az üzletük. Ma több mint hétmilliárd forint az árbevételük, és közben a piac is hozzájuk érett. A Wagner Solar alapítója, Beleznai Nándor már „csak” napi tíz órákat dolgozik a napelemeket és alternatív energetikai megoldásokat kínáló családi cégben. A vállalkozásba a fiatalabb Beleznaiak már több területre is bejelentkeztek.

Házi ÁdámA 2000-es évek elején még szinte ismeretlen volt itthon a napelem és a napkollektor, akkor kezdett el foglalkozni vele a Beleznai család. A napkollektorok mellett idővel felkerültek palettájukra a hőszivattyúk, a pelletkazánok, a biomassza-tüzelés, majd később a napelemek is. Ezek nem különálló területek, mind épületgépészet. Nagyjából ötven céget látnak el rendszeresen, és pár százra tehető az alkalmi vásárlók száma. Nehéz meghatározni, hogy ez a piaci rangsorban mit jelent, hiszen óriásvállalatok is foglalkoznak napelemes rendszerekkel, de azok közt, ahol ez a fő üzletág, ők az élbolyban vannak. Most a nagyvállalati vállalatirányítási szoftver bevezetésére fókuszálnak. Házi Ádám kereskedelmi igazgató is a vendégünk lesz.

Kádár AndrásPostai ügyfélszolgálaton dolgozott 21 évig. A Jane Goodall Intézethez 2009-ben csatlakozott önkéntesként. 2018 óta dolgozik ügyvezető igazgatóként. Feladatai közé tartozik a forrásteremtés, az operatív irányítás, a tervezés és a megvalósítás. Legújabb projektjük a mobiltelefon visszagyűjtő kampány, ami „Passzold vissza Tesó! néven fut.

Halmos ÁdámA könyvek gyerekkora óta meghatározták Ádám életét: édesanyja, Halmos Mária számtalan matematika-tankönyv szerzője volt már a 80-as években. Ádám már érettségi előtt elkezdett könyveket árulni a Deák téri metróaluljáróban. Huszon-pár évesen egy tanácsadó cég, az SHL Hungary Kft. könyvkiadó-üzletágát vezette, főként pszichológiai, pedagógiai és menedzsment témájú könyveket adtak ki. Saját kiadott alapított, amit a Libri vásárolt fel. Tíz év Libri-kiadóvezetés, számos sikerkönyv, külföldi jogdíj eladások után kivált a Libriből és megalapította az Open Books kiadót két cégtársával 2021-ben.

Samu TímeaTöbb, mint 12 éve vezérigazgatója Magyarország meghatározó és piacvezető out-of-home vállalatának a JCDecaux-nak, amely a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot maximálisan érvényre juttató teljesítménymutatók alapján hangolja össze a tevékenységét. Közben egyedülállót alkot a globális out-of-home piacon olyan termékekkel, mint a hagyományos és digitális citylightok, óriásplakátok, egyedi utcabútorok és kreatív megoldások, valamint nagyformátumú felületek. Az innovációs tevékenységük eredményeként AR, VR megoldások is részévé válnak a kültéri hirdetéseknek. A JCDecaux Hungary fontos missziója a kortárs művészetek támogatása: Samu Tímea vezetése alatt olyan projektek valósultak meg, mint a kulturális tradícióvá érett Álljon meg egy novellára! pályázat vagy az utcamúzeum. Üzleti tevékenységén túl Samu Tímea az UNICEF kuratóriumának elnöke, valamint tagja a HBLF Nőfórumának, szabadidejét pedig a sport, a természetfotózás és az utazás tölti ki.
Összes előadó

ROSSMANN NAGYSZÍNPAD

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

10.00-10.10

MEGNYITÓ

Házigazdáink: Fekete Emese a Forbes vezető szerkesztője és Galambos Márton a Forbes főszerkesztője

10.10-10.40

A jövő technológiája

Milyen lesz az OTP 2.0? És milyen lesz a Csányi 2.0?

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

Powered by 

 • Csányi Péter, vezérigazgató-helyettes, OTP Bank
 • Csányi Péter  Közgazdász, vállalatirányítási és pénzügyi szakértő. 2016 augusztusa óta ügyvezető igazgatóként vezette az OTP Bank digitális értékesítésért és fejlesztésért felelős igazgatóságát. 2021 tavaszán az OTP Bank vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki, az újonnan létrehozott digitális divízió vezetője lett. Irányítása alatt fejlesztik Európa egyik legnagyobb szuperszámítógépét. Édesapja, Csányi Sándor egy Forbes címlapinterjúban azt mondta, hogy a lehetséges utódok között van az OTP-ben.
10.40-10.48

Digitalizáció és innováció a közterületen

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

Powered by 

 • Samu Tímea, vezérigazgató, JCDecaux Hungary
 • Samu Tímea  Több, mint 12 éve vezérigazgatója Magyarország meghatározó és piacvezető out-of-home vállalatának a JCDecaux-nak, amely a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot maximálisan érvényre juttató teljesítménymutatók alapján hangolja össze a tevékenységét. Közben egyedülállót alkot a globális out-of-home piacon olyan termékekkel, mint a hagyományos és digitális citylightok, óriásplakátok, egyedi utcabútorok és kreatív megoldások, valamint nagyformátumú felületek. Az innovációs tevékenységük eredményeként AR, VR megoldások is részévé válnak a kültéri hirdetéseknek. A JCDecaux Hungary fontos missziója a kortárs művészetek támogatása: Samu Tímea vezetése alatt olyan projektek valósultak meg, mint a kulturális tradícióvá érett Álljon meg egy novellára! pályázat vagy az utcamúzeum. Üzleti tevékenységén túl Samu Tímea az UNICEF kuratóriumának elnöke, valamint tagja a HBLF Nőfórumának, szabadidejét pedig a sport, a természetfotózás és az utazás tölti ki.
10.48-11.08

A jövő technológiája

Történelmet írtak. Ők lesznek a legsikeresebb magyar startup?

Moderátor: Zsiborás Gergő - főmunkatárs, Forbes; vezető szerkesztő, Forbes.hu

 • Jendruszák Bence, alapító, SEON Technologies
 • Jendruszák Bence  Sokáig külföldön járt iskolákba: először Romániában, majd Oroszországban és Kazahsztánban élt családjával. A gimnáziumot már Kecskeméten végezte, tizenéves volt, mikor hazaköltöztek. A család sokat élt külföldön, édesapja kezdetben mérnöki, majd menedzseri pozíciót töltött be a General Motorsnál. Az egyetemet a Corvinuson kezdte, de a felénél átjelentkezett Németországba egy hasonló képzésre, így a végén két egyetemről is kapott diplomát. Tanulmányaik végeztével társával megalapították a SEON-t, amely azóta több nemzetközi központtal is rendelkezi, az egyik legígéretesebb magyar startup 2022-ben. Fontosnak tartja, hogy ő nem sorozatvállalkozó, egyedül a SEON-t építi.
11.08-12.08

Micsoda család!

A rendszerváltás utáni Magyarországon kevés család volt olyan nagy hatással a közízlésre, mint ők. Beleszóltak abba, mi menjen a tévében, mit olvasunk a könyvekben és milyen eseményekre járunk.

Moderátor: Fekete Emese - vezető szerkesztő, Forbes

 • Kolosi Beáta, vezérigazgató, Líra Könyv Zrt.
 • Kolosi Beáta  Bea gyerekkorában nem szeretett annyira olvasni. Az első könyv, amely nagyobb hatással volt rá, a Bűn és Bűnhődés volt. Ma már nem tudná elképzelni, hogy bármi olyat csinálna, ami nem a könyvekkel kapcsolatos. Szépirodalmat, szórakoztató irodalmat, gyerekkönyveket, ifjúsági irodalmat is olvas, akkor sem hagy félbe könyvet, ha nem annyira tetszik neki. Legutóbb Coldplay koncerten volt Berlinben.
 • Kolosi Péter, vezérigazgató-helyettes, RTL Magyarország
 • Kolosi Péter  Abban az évben indultak a kereskedelmi csatornák, amikor megkapták a Színművészeti Egyetemen a TV-rendező, műsorvezető diplomájukat. Szinte az egész osztály rögtön elhelyezkedett az új tévéknél. Péter a Fókusz főszerkesztőjéből lett néhány év után programigazgató, majd vezérigazgató-helyettes az RTL Magyarországnál, ahol 25 éve dolgozik.
 • Kolosi Tamás, alapító és elnök, Tárki Zrt.; elnök, Líra Könyv Zrt.
 • Kolosi Tamás  A budapesti Eötvös József Gimnáziumba járt. Itt ismerte meg későbbi feleségét, majd mindkét gyerekük és az egyik unokájuk is eötvösös lett. Gimnazista korában színházi rendező szeretett volna lenni, szülei pedig orvosnak szánták. Mivel nem indult színház-rendező osztály a főiskolán, az ELTE bölcsészkarára jelentkezett. Magyarországon kívül a legtöbb ideig Németországban élt, ahol kutatóként és egyetemi oktatóként is dolgozott. Ifjú korában Mikszáth, a Háború és béke, és a XX. századi amerikai irodalom volt rá a legnagyobb hatással. Legutóbb a Zeneakadémián egy Concerto Budapest hangversenyen volt. Viszonylag sokat járnak színházba és komolyzenei koncertekre. Nagyon sok embert tisztel, de kifejezett példaképe nincs. Több évtizede van jelen a hazai és nemzetközi empirikus társadalomkutatásban, 1985-ben alapította meg a TÁRKI-t, és a nyolcvanas évektől kezdett vállalkozásba a könyvkiadás terén, jelenleg is a Líra Könyv Zrt. elnöke.
 • Zimányi Zsófia, alapító, Pentaton Koncert- és Művészügynökség; alapító és művészeti vezető, Rózsavölgyi Szalon
 • Zimányi Zsófia  Zimányi Zsófia a Budapesti Tavaszi Fesztivál, majd a Thália Színház későbbi igazgatója, a Rózsavölgyi Szalon ügyvezető és művészeti vezetője. Elsősorban operaénekesek és művészeti együttesek külföldi közvetítésével foglalkozik a Pentaton vezetőjeként, de már koncerteket és előadásokat is szerveznek. A Rózsavölgyi Szalon idén ünnepelte tizedik születésnapját.
12.08-13.30

EBÉDSZÜNET

13.30-14.10

Akarsz normális lenni?

Mitől normális egy ember és mihez képest az? Máté Gábor új könyve, The Myth of Normal ősszel jelenik meg Magyarországon.

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

 • Dr. Máté Gábor, orvos
 • Dr. Máté Gábor  1944-ben született Budapesten, 1957-ben vándorolt ki Kanadába a szüleivel, ahol később családorvosként dolgozott több, mint 20 évig. Négy könyve jelent meg, amelyekben főleg a függőség kutatásával és a traumák hatásával foglalkozott. Idén ősszel jelenik legújabb, ötödik könyve.
 • Halmos Ádám, kiadóvezető, Open Books
 • Halmos Ádám  A könyvek gyerekkora óta meghatározták Ádám életét: édesanyja, Halmos Mária számtalan matematika-tankönyv szerzője volt már a 80-as években. Ádám már érettségi előtt elkezdett könyveket árulni a Deák téri metróaluljáróban. Huszon-pár évesen egy tanácsadó cég, az SHL Hungary Kft. könyvkiadó-üzletágát vezette, főként pszichológiai, pedagógiai és menedzsment témájú könyveket adtak ki. Saját kiadott alapított, amit a Libri vásárolt fel. Tíz év Libri-kiadóvezetés, számos sikerkönyv, külföldi jogdíj eladások után kivált a Libriből és megalapította az Open Books kiadót két cégtársával 2021-ben.
14.10-14.25

Új automatizált raktárberuházás

A Rossmann hosszú távra tervez Magyarországon: Flórián László és Németh Kornél ügyvezetők beszélgetnek a főszerkesztővel.

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

Powered by 

14.25-15.05

Mit tanultál az iskolában?

Hányszor voltál olyan helyzetben, hogy a csonkagúla területét ki kellett számolnod? Mi ma a hasznos tudás, és hol tanítják?

Moderátor: G. Tóth Ilda - főmunkatárs, Forbes

 • Greskovits György, alapító, Milestone Intézet
 • Greskovits György  Gyerekkorában gepárd, később grafikus, és egy picit színész is szeretett volna lenni. Tizenhárom évet élt Londonban, de hosszú távon a Cserhát lankái között látja magát. Szociológiát és kultúrtörténetet tanult a University of East London-on, doktori tanulmányokat folytatott és kutatásokat végzett a University College of London-on (UCL), melyet a Milestone Intézet megalapításakor függesztett fel. Az elitképzést biztosító Milestone Intézet felkerült arra a szűk listára listára, amelyet a Telegraph című angol lap készített az Oxfordba és Cambridge-be diákokat küldő legjobb oktatási intézményekről. Példaképe: David Simon, a Drót (és több más) sorozat rendező-írója. György szerint kevés embernek köszönhetünk többet a tekintetben, hogy egy őszinte diagnózist kapjunk a modern társadalmak problémáiról.
 • Baráth Barna, alapító, REAL School
 • Baráth Barna  Hét évet élt az Egyesült Államokban, hármat Angliában, egy felet Szlovéniában és majdnem hármat Indonéziában. Jelenleg párhuzamosan épít iskolát, a Real Schoolt és egy vegán étkezési vállalkozást. Általában két könyvet olvas egyszerre, az egyik szépirodalom a másik szakirodalom. Nyáron ez egy Elena Ferrante regényt és a Sustainability Puzzle című könyvet jelentette. Utoljára Szabó Balázs Bandáját hallgatta a Kobuciban, előtte Red Hot Chilli Peppers koncerten volt. Nincs példaképe, de azért Elon Musk komolyan inspirálja.
15.05-15.35

KÁVÉSZÜNET

15.35-15.40

A színpad egy életveszélyes hely

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

Powered by 

15.40-16.40

Mi a szereped?

Lakberendező, coach, vállalkozó. Nem ragadtak bele a jóba, megújultak. És közben maradtak, akik voltak.

Moderátor: Galavits Patrik - újságíró

Powered by 

 • Palya Bea, énekes, dalszerző, coach
 • Palya Bea  Mindig énekesnő, vagy táncosnő szeretett volna lenni, a magyar népzene és tánc gyerekkora óta az élete része. A gimnáziumot az Apáczai Csere János Gimnáziumban végezte. Első zenekarát, 16 évesen alapította, azóta is leginkább saját formációival zenél. Élt Párizsban és Amszterdamban, de végül itthon találta meg magát. Az éneklés mellett dalszerző is és nemrég egy újabb szakmát is kitanult. Beának coach-ként is vannak már ügyfelei.
 • Szamosi Zsófia, színész, lakberendező
 • Szamosi Zsófia  Szamosi Zsófia az Oscar-díjas Mindenki című filmben alakította az énektanárnőt, ez a szerepe vezette az Oscar-díj pódiumához, amelyen magyar színészként előtte és azóta sem állt senki. Az egyetem után a Vígszínházhoz szerződött, majd több, mint tíz évig volt a Pintér Béla Társulat tagja. Két éve, a vírus alatt elkezdett lakberendezést tanulni, hogy több lábon állhasson. Zsófi terve, hogy ősztől mindkét szakmájában aktívan dolgozik majd projektalapon.
 • Osvárt Andrea, színész, vállalkozó
 • Osvárt Andrea  Színésznő szeretett volna lenni hat éves kora óta. Pécsre járt gimnáziumba olasz tagozatra, majd az ELTE-n olasz szakon végzett. Tíz évet élt Olaszországban, három évet Amerikában. Megtapasztalta, hogy nincs tökéletes hely, jelenleg Magyarországon érzi magát a legjobban. Olvasmányai közül a legnagyobb hatást Elza Morante: A történelem című könyve tett rá. A vírus óta nem igazán jár nagyobb közösségi eseményekre, még előtte volt egy Michael Bublé koncerten volt Bécsben.
16.40-16.45

Ne megoldást, víziót adj el!

Kockázati tőkealap-kelezőként egyszerre kell fundraisingelni és befektetni is. Ezen tapasztalatok összességből rájöttünk, hogy ki, mire és miért ad pénzt.

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

Powered by 

 • Macher Péter, alapító partner, Vespucci Partners
 • Macher Péter  Macher Péter mérnök, szervezetfejlesztő és befektető. 2019 óta alapító partnere és igazgatósági tagja a Vespucci Partners kockázati tőkealapkezelőnek. Közel 50 millió dollárt kezelnek jelenleg. Céljuk a közép-kelet-európai régió összekötése az amerikai startup piaccal. Társával, Sohajda Júliával és a Vespucci csapatával megtalálják azt a startupot, amelyik megváltoztatja a világot.
16.45-17.35

Ranglétra magadhoz

Majka igazi self-made arc, 15 perc hírnévvel kezdte a Való Világban, utána jött a reggeli műsor, majd a showműsorok. És persze közben a zene. Októberben kisjátékfilmet rendez Nagy Zsolttal és Anger Zsolttal.

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

Powered by 

 • Majka, dalszövegíró, műsorvezető, rapper
 • Majka  Majka Ózdról érkezett a Való Világba és ha nem is ő nyerte meg a valóságshow főnyereményét, az biztos, hogy ő profitált a legtöbbet ebből a szériából. Néhány év múlva műsorvezetőként vált országosan ismertté. Közben énekesként is egyre nagyobb közönséget ért el, volt, hogy évi 270 fellépése volt. A vírus alatt a YouTube-ra feltöltött koronavírus-naplójával heteken át közvetítette, mit élt át a betegség alatt. Októberben megint egy újabb szerepben próbálja ki magát: kisjátékfilmet forgat Anger Zsolt és Nagy Zsolt főszereplésével, akik szintén csatlakoznak a beszélgetéshez.
 • Anger Zsolt, színész
 • Anger Zsolt17.47-17.57

ZÁRÓAKKORD

ZÖLD KISSZÍNPAD

Powered by 

A Fenntarthatósági színpadon lévő vendégeink más-más területen, de mind azért küzdenek, hogy egy erősebb, ellenállóbb, zöld és technológiai alapú jövőt építsenek körénk. 

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

10.45-11.00

MEGNYITÓ

Házigazda: Galavits Patrik - újságíró

Powered by 

 • Fazekas Bálint, kereskedelmi ügyvezető, Euronics
 • Fazekas Bálint  Egészen fiatal kora óta járta végig a családi vállalkozásban a ranglétrát, a raktárosi pozíciótól indulva, a hazai Euronics kereskedelmi ügyvezető pozíciójáig tartó úton. A tervezettnél korábban, 23 évesen került a vezetői székbe. Ma már az 1100 fős Vöröskő Kft-ben, közel 800 ember munkájáért felel. Bálint vezetése alatt az Euronics a legnagyobb országos lefedettségű műszaki szakkereskedés lett az országban, árbevétele alapján az első legnagyobb tisztán magyar tulajdonú webshop. Szerepelt az idei Forbes 30/30-as listán is. Bálintot az egyik legnagyobb növekedési jövőképpel rendelkező magyar tőzsdei cég, a főként hőszigetelőanyag gyártásról ismert Masterplast igazgatótanácsába is beválasztották idén. A hőszigetelési iparág talán sosem volt még olyan fontos, mint most!
11.00-11.20

Nem kivágja, ülteti.

Mit mond el rólunk, hogy a bezártság elől egyből erdei túrára, a Balatonra, vagy legalább kertes házba menekülnénk? Meg tudják-e változtatni a fák a megszokott városi életünket, egyáltalán lesz-e nekik hely a betonrengetegben? Na és tízmillió új fának Magyarországon?

Moderátor: Galavits Patrik - újságíró

 • Bojár Iván, művészettörténész
 • Bojár Iván  Bojár Iván András művészettörténész, több szálon kötődik a médiához is. Alapító szerkesztője, később főszerkesztője volt a Magyar Narancsnak, szerkesztő-műsorvezetője több tévéműsornak, és 1998 óta főszerkesztője az általa alapított Octogon architecture & design folyóiratnak. 2016-ban jelent meg Káli-képek címmel Darabos Györggyel közös könyve, melyben sorra veszik a Káli régió településeinek, építészetének jellegzetességeit, és ebből állítottak össze öt év alatt egy közös értékleltárt. A Tízmillió Fa közösséget Bojár Iván András alapította 2019 nyarán. A Tízmillió Fa közösség szakértő és civil emberek százaiból áll, akik tervezik, szervezik és kivitelezik, majd utógondozzák a telepített fákat, erdőket.
11.20-11.40

Töltsd a telefonodat napelemmel!

A Kuube napelemes köztéri okospadot gyárt, amivel a telefonodat is töltheted, és mutatja a hőmérsékletet, vagy akár az UV-sugárzást is. Van audiorendszerrel felszerelt és érintőkijelzős padjuk is. Szállítanak Izraelbe, Vietnámba, Marokkóba, Ausztriába, Svájcba, Németországba és Malajziába. Nemcsak a tervezést, de a különböző gyártási folyamatokat is Magyarországon végzik.

Moderátor: Kis Judit - újságíró-szerkesztő, Forbes

 • Gallai Máté, ügyvezető igazgató, Kuube Hungary
 • Gallai Máté  Bangkoktól Kecskemétig és a Balaton-partig egyre több helyen találkozni a Kuube okospadjaival, amelyek még annál is okosabbak, mint amennyire elsőre tűnnek. Gallai Máté az okospadok feltalálója és az üzemeltető cég ügyvezető igazgatója mesél majd arról, miért pont utcai bútorok fejlesztésébe kezdtek öt évvel ezelőtt.
11.40-12.00

Legyen minél több zöld a városban!

Egy szakértő évente tízezer városi fa állapotát képes ellenőrizni, a Greehill mesterséges intelligencián alapuló technológiája naponta ötvenezret. Szingapúr zöld okosvárossá fejlesztésében is kaptak feladatot, és már Budapesttel is tárgyalnak. A begyűjtött adatokból működtetnek egy platformot, ami meg tudja határozni, hogy fenntarthatósági szempontból milyen lenne az ideális körülmény az erdők számára.

Moderátor: Knittel Martin - újságíró, Forbes

 • Goertz Gábor, társalapító, ügyvezető igazgató, Greehill Europe
 • Goertz Gábor  A Greehill a városok fáit két centiméter pontossággal digitalizálja, adatbázisba rendezi, és ezzel lehetővé teszi a városi zöldterületek hatékony menedzselését, fejlesztését. A város vezetése a digitalizált adatbázisból tudhatja, hol vannak beteg fák, hol van szükség újak telepítésére, melyik fog a klímaváltozás miatt hamar tönkremenni, és milyen fajtára kell kicserélni. A Greehill tavaly nemzetközi színtéren is terjeszkedni kezdett. A budapesti központ mellett van irodájuk Szingapúron kívül Berlinben, San Franciscóban, most nyitnak egyet Párizsban is. Goertz Gábor a Greehill társalapítója és vezérigazgatója lesz a vendégünk.
12.00-12.30

Mikor felesleges a fűtés?

Távolról vezérelhető áram, vagy fűtés a világ bármely pontjáról, ami nem fűti, vagy hűti feleslegesen a lakást. A Chameleon Smart Home egy olyan platformot hozott létre, amelyben a felhasználók képesek egy felületen kezelni az otthonuk összes okoseszközét, akkor is, ha azokat más gyártó gyártotta.

Moderátor: Galavits Patrik - újságíró

 • Biró Róbert, technológiai igazgató, társalapító, Chameleon Smart Home
 • Biró Róbert  Az okos otthonban távolról vezérelhető a víz, az áram, az árnyékolás, a hűtés vagy a fűtés. Mindez a felhőalapú technológiának köszönhetően történhet akár a világ egy távoli pontjáról is. A Chameleon rendszerét már kilencszáz társasházi lakásban és háromszáz egyéni otthonban, jellemzően családi házakban használják. Biró Róbert, a kereskedelmi igazgató is ott lesz velünk a Flow színpadán.
 • Szarvas Péter, tulajdonos, Chameleon Smart Home
 • Szarvas Péter  Szarvas Péter 2013-ban vásárolt egy teljesen lerobbant családi házat, hogy kedvére alakíthassa. Informatikusként egyértelmű volt, hogy valami okos megoldást szeretne a hagyományos villanyszerelési modell helyett. Körülnézett a piacon már létező megoldások után, de azt látta, hogy minden nagyon drága: a rendszereket 10 milliós nagyságrendben mérik. Nem volt tiszta, miért ekkorák az árak, csak az látszott, hogy minden gyártó hasonló nagyságrendben dolgozik. Az otthonosító megoldást alapvetően nemzetközi piacra szánják.
12.30-13.30

EBÉDSZÜNET

13.30-13.50

Fenntartható sztárság?

Hogy élj egy modern életet úgy, hogy ne fogyassz feleslegen.

Moderátor: Bagi László - szerkesztő-újságíró, Forbes

 • Trokán Nóra, színész
 • Trokán Nóra  Trokán Nóra generációjának egyik legsikeresebb színésznője. Tehetséges és érzékeny művész, aki ismertségét jó értelemben használva áll bele jó ügyekbe, és sokkal összetettebben gondolkozik a fenntarthatóságról, mint sok kortársa. A Színművészeti Egyetemet, Hegedűs D. Géza osztályában végezte el, sok magyar filmben és tv-sorozatban is szerepel. Régóta fotózik, leginkább portrékat készít, azon belül is a színészet a leggyakoribb témája. Nemrég jelent meg Mielőtt címmel fotóalbuma, amelyben színészportréi azt a pillanatot rögzítik, amikor a színész a színpadra lépve átváltozik és belebújik a szerepébe. Hároméves kora óta lovagol.
13.50-14.20

A napra építettek milliárdos forgalmú családi vállalkozást

Egy szuterénből indultak, és egyszer majdnem el is úszott az üzletük. Ma több mint hétmilliárd forint az árbevételük, és most az energiaválság is nekik kedvez. A Wagner Solar alapítója, Beleznai Nándor már „csak” napi tíz órákat dolgozik a napelemeket és alternatív energetikai megoldásokat kínáló családi cégben, ahol lánya és fia is megtalálta a hivatását.

Moderátor: Gólya Ági - újságíró, Forbes

 • Beleznai Nándor, alapító, műszaki igazgató, Wagner Solar Hungária
 • Beleznai Nándor  Egy szuterénből indultak, és egyszer majdnem elúszott az üzletük. Ma több mint hétmilliárd forint az árbevételük, és közben a piac is hozzájuk érett. A Wagner Solar alapítója, Beleznai Nándor már „csak” napi tíz órákat dolgozik a napelemeket és alternatív energetikai megoldásokat kínáló családi cégben. A vállalkozásba a fiatalabb Beleznaiak már több területre is bejelentkeztek.
 • Házi Ádám, kereskedelmi igazgató, Wagner Solar Hungária
 • Házi Ádám  A 2000-es évek elején még szinte ismeretlen volt itthon a napelem és a napkollektor, akkor kezdett el foglalkozni vele a Beleznai család. A napkollektorok mellett idővel felkerültek palettájukra a hőszivattyúk, a pelletkazánok, a biomassza-tüzelés, majd később a napelemek is. Ezek nem különálló területek, mind épületgépészet. Nagyjából ötven céget látnak el rendszeresen, és pár százra tehető az alkalmi vásárlók száma. Nehéz meghatározni, hogy ez a piaci rangsorban mit jelent, hiszen óriásvállalatok is foglalkoznak napelemes rendszerekkel, de azok közt, ahol ez a fő üzletág, ők az élbolyban vannak. Most a nagyvállalati vállalatirányítási szoftver bevezetésére fókuszálnak. Házi Ádám kereskedelmi igazgató is a vendégünk lesz.
14.20-14.40

Passzold vissza tesó!

A nemzetközi Jane Goodall Intézet 2018-ban 24 országban indította el a mobiltelefonokat visszagyűjtő programját. Ehhez csatlakozott itthon a magyar szervezet mellett az Afrikáért Alapítvány, a Követ Egyesület és a Védegylet. Dobozokat helyeznek ki iskolákban, rendelőkben, áruházakban, ahová a nem használt mobiltelefonokat lehet bedobni, ezzel pedig az alapítvány munkáját támogatni.

Moderátor: Bagi László - újságíró, Forbes

 • Kádár András, ügyvezető igazgató, Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület
 • Kádár András  Postai ügyfélszolgálaton dolgozott 21 évig. A Jane Goodall Intézethez 2009-ben csatlakozott önkéntesként. 2018 óta dolgozik ügyvezető igazgatóként. Feladatai közé tartozik a forrásteremtés, az operatív irányítás, a tervezés és a megvalósítás. Legújabb projektjük a mobiltelefon visszagyűjtő kampány, ami „Passzold vissza Tesó! néven fut.
14.40-15.00

Fenntartható gardrób - létezik ilyen?

Mi az a kapszulagardrób és mitől lesz ikonikus egy ruhadarab? Hogyan lesz formabontó az öltözködés úgy is, ha kevés, de minőségi ruhánk van? Lakatos Márk azt vallja, hogy a stílust nem divatszabályok, hanem a fantázia alakítja, és a legjobban úgy lehet leszámolni a tabukkal, ha megismerjük a testünket, a színeinket, az életünket. Magyarország első számú stylistja az önazonos divatról, a lezser szabálykövetésről és a hétköznapjainkhoz passzoló ruhatár kialakításáról mesél a Forbes Flown.

Moderátor: Gólya Ági - újságíró, Forbes

Powered by 

 • Lakatos Márk, stylist
 • Lakatos Márk  Magyarország legismertebb stylistja, háromszoros Év Stylistja díjazott. 20 éves karrierrel a háta mögött hisz benne, hogy az öltözködés egy jól irányított, sikeres kommunikáció lehet, amihez viszont nincs szükség egy szobányi gardróbra.
15.00-15.10

ZÁRÓAKKORD

15.10-15.30

Kapszula ruhatár workshop

Hogyan tudsz felépíteni egy olyan jól kombinálható, kevés darabból álló ruhatárat, ami védi a környezetet és egyben megóv téged, hogy reggelente ne kelljen hosszú perceket a gardróbod előtt ácsorogni? Lakatos Márk segít a tervezés konkrét lépéseiben!

Powered by 

 • Lakatos Márk, stylist
 • Lakatos Márk  Magyarország legismertebb stylistja, háromszoros Év Stylistja díjazott. 20 éves karrierrel a háta mögött hisz benne, hogy az öltözködés egy jól irányított, sikeres kommunikáció lehet, amihez viszont nincs szükség egy szobányi gardróbra.

Mi vár még rád a rendezvényen?

A gondosan válogatott szabolcsi almából készült Fahéjas Almaszirmok finoman harmónikus íze gyerekkorunk hűvös őszi/téli estéinek hangulatát idézi. Egy tasak (25g) két egész almát tartalmaz szárított formában, tökéletes lelkiismeret-furdalás nélküli ropogtatnivaló irodában, iskolában, útközben. Gluténmentes, vegán, rostban gazdag, és a termék megvásárlásával támogatod az SOS Gyermekfalvak Magyarország lakóit.
Megtalálod majd a Nobilis termékét az idei Forbes Flow eseményen a welcome csomagodban.

___________________________________________________

Kényeztesd tested természetes alapanyagokkal, melyeket a The Body Shop etikus forrásokból szerez be helyi közösségeket támogatva. Sheavajunkat a ghánai nőknek köszönhetjük - nélkülük vegán, Sheás ápolóink nem léteznének. Lételemük a fenntarthatóság, nem tesztelnek állatokon és 2023-ra minden termékük vegán lesz. Kóstolj bele világukba 96 órás hidratálást nyújtó Sheás testvajukkal és kézkrémükkel!

___________________________________________________

 

Az OTP Travel az egyik legrégebben alakult utazási iroda Magyarországon. Széles kínálatában kulturális körutazások, tengeri hajóutak, egzotikus üdülések és személyre szabott utazások egyaránt megtalálhatók. Nagy tapasztalattal rendelkezik hazai és külföldi incentive (ösztönző) utazások megszervezésében.

Az OTP Travel katalógusát megtalálod az idei Forbes Flow eseményen a welcome csomagodban.

...mert biztosan utazik!

___________________________________________________

 

A Dyras közel 40 éves múltra visszatekintő német márka, melynek gyártási fókuszában a háztartási kisgépek és szépségápolási termékek, valamint a szórakoztató elektronika áll. A készülékek kialakításukban, ár/érték arányukban is a közép-felső kategóriát testesítik meg. A Dyras márka kizárólagos magyarországi forgalmazója az Euronics műszaki áruházlánc.

A márka katalógusát megtalálod a welcome csomagodban.

___________________________________________________

 

Az Estée Lauder évtizedek óta elszántan képviseli a nőket világszerte. Mindez elkötelezettséget jelent az olyan termékek fejlesztése iránt, amelyek a legkiválóbb minőséget képviselik. Az elhivatottság ezen felül pedig felelősségteljes és hiteles magatartásukban, illetve közösségcentrikus felfogásukban testesül meg. A fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve, erőteljes szépségápolási termékeken kívül, most már arckezelések is elérhetőek a megújult Kozmetikai Kabinjukban.
Tudj meg többet az Estée Lauder küldetéséről az alábbi honlapon, illetve fedezd fel terméküket welcome csomagodban.

Partnereink

Nagyszínpad támogatónk


Kisszínpad támogatónk


Szekció támogatónk


További támogatónk


Google+